Zo sveta gastro

Zajimavá videa přípravy pokrmů v konvektomatech UNOX

V následujících videí na youtube můžete zhlédnou :

Sous-vide, moderní metoda v gastronomii

Je metoda  vaření  čerstvé suroviny (masa, případně zeleniny) zabalené jednotlivě do vákuových sáčků, následně vařena po určitou dobu a při určité, velmi přesně stanovené  teplotě, zaručující likvidaci patogenních bakterií a tím bezpečnost připraveného pokrmu , zároveň

Sous Vide metoda, vaření v našem studiu

Minulý měsíc jsme  v našem předváděcím studiu GastroRex v Bratislavě živě vařili metodou Sous Vide.

Teoreticky jsme metodu Sous Vide popsali již v předchozích článcích. Připomínám, že se jedná o vaření ve vákuu, za nízké přesně definované teploty v páře nebo vodní lázni.

Rational nově představuje SelfCookingCenter® 5 Senses

Inovace, ze které mají prospěch i naši stávající zákazníci

Idealne varenie - Nové SelfCookingCenter 5senses

Spoločnosť Rational, ktorá v roku 1976 vyvinula prvýkonvektomat, prišla nedávno na trh s inteligentnýmsystémom SelfCookingCenter® 5 Senses pre prípravupokrmov, ktorý je jedinečný svojou rozpoznávacouschopnosťou a predvídaním ďalších postupov. 

Danubius Gastro 30.1.-2.2.2014 a Gastrorex

Danubius Gastro prezentuje ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva od profesionálneho gastronomického vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu.

Indukční vaření, indukční vařidla – šetří čas, energii a pracovní prostředí

Tepelná úprava potravin v kuchyni - vaření, pečení, grilování, smažení …, je fyzikální proces, při kterém dochází k přeměně energie a přenosu tepla na připravovaný pokrm.

Přenos tepla od zdroje k potravině   u klasického způsobu vaření probíhá vedením – kondukcí, kdy teplo je vedeno ze zdroje, z topné spirály na plotýnku, z plotýnky na dno hrnce nebo pánve a následně na potravinu. Je evidentní, že

Obchodní centrum Bory Mall, Riverpark, Eurovea a GastroRex

Fenomenem doby je vznik nových obchodních, nákupních a zbavných center. Jen v Bratislavě jsou to za posledníc pár let nákupní centra a obchodní centra AVION, EUROVEA, nově vznikající obchodní centrum Bory Mall a další.

Konvektomat Rational a UNOX na Bidvest Tour

Stejně jako v předchozím ročníku se naše společnost aktivně účastnila jedinečné gastronomické prezentace BIDVEST TOUR 2013.Trvale vysoká návštěvnost svědčí o vysoké úrovni této akce a setkává se zde odborná věřejnost z řad provozovatelů společného stravování, profesionálních kuchařů, případně lidí, kteří mají gastronomii jako svého koníčka.

Tisková zpráva t veletrhu HOST Miláno

Rational vyhrává v Miláně cenu INNOVATION AWARD

Již třetí vyznamenání pro nové SelfCookingCenter whitefficiency

Miláno, říjen 2011 – 22. října byl konvektomat Rational SelfCookingCenter whitefficiency na milánském gastronomickém veletrhu HOST znovu zvolen nejinovativnějším výrobkem v oboru (Gold Innovation) a výrobkem s nejlepšími hodnotami v oblasti ochrany životního prostředí a efektivity (Green Excellence). Porota, v níž byli zastoupeni specializovaní prodejci, novináři i profesionální kuchaři, nositele cen vybírala z více než stovky výrobků.

test

awdfW

ANGELO PO CONCEPT - trend moderní přípravy jídel

Nová generace kuchařů přijímá nové styly a nové koncepce v provozech společného stravování. Trendem je

Moderní grilování kuřat s konvektomaty UNOX a RATIONAL

Klasické grilování kuřat v v obchodech, v rostisseriích na celém světě, je jedna z běžných výdělečných činností. Použití tradičních grilů na kuřata, znamená zdlouhavý čas pečení, nezanedbatelné ztráty na hmotnosti, neefektivní využití energie, proces je náročný  na potřebný prostor, a také procedůra čistění je obtížná a zdlouhavá.

Nový model konvektomatu Rational je na trhu

Na podzim 2011 uvedla firma Rationál novou modelovou řadu konvektomatů Whitefficiency. Po SCC Self Cooking Center, který začal novou éru vaření, Whitefficiency pokračuje v tomto trendu a přinaší řadu dalších užitečných funkcí pro kuchaře.

Vaření v konvektomatu ve vákuu „SOUS-VIDE“ ?(su:vi:d)

Sous-vide  je kuchařská metoda, při níž se potraviny tepelně upravují v páře nebo vodní lázni, zabaleny (zavakuovany) ve vakuových sáčcích. Příprava probíhá při nízkých teplotách, obvykle pod 60°C.

Čokoláda - nápoj vladařů

Pokud se pustíme po cestách, kterým k nám kdysi dávno přišla čokoláda, stopy nás zavedou do Mexika, do bájné říše Aztéků. Byl to Kryštof Kolumbus, kdo první přivezl čokoládu do Evropy králi Ferdinandovi a královny Isabely. Tento hořký kořenitý nápoj však nikomu nechutnala a pozornost dvora tehdy zaujal více domorodý Indián. Trvalo 20 let než jiný španěl Fernando Cortéz ze své cesty po Mexiku, představil čokoládu znovu, tentokrát ochucenou cukrem a vanilkou.

Konvektomat UNOX šetří peníze !!!

Parní konvektomaty jsou moderním velkokuchyňských zařízení, které dokáže částečně nahradit některé z tradičních přístrojů. Konvektomat pracuje na principu horkovzdušné trouby s vyvíjením páry. Tepelná úprava surovin probíhá ve varném prostoru, kde díky ventilátoru rovnoměrně cirkuluje vzduch. Díky napojení na vodu lze v průběhu procesu regulovat stupeň vlhkosti vzduchu od 0 do 100%. To umožňuje provádět všechny druhy úpravy potravin jako je vaření, dušení, pečení, smažení nebo grilování. Dále je konvektomat lze použít pro rychlé rozmrazování potravin, regeneraci, na zavařování a sušení ovoce, uzení, ale také jako kynárna. Takto lze v konvektomatu připravit kompletní menu od příloh přes maso, zeleninu po moučník.

Prečo konvektomat UNOX

Rýchly pokrok a vývoj v prevádzkach spoločného stravovania priviedol firmu UNOX k vývoju novej línie parných konvektomatov ChefTop™,ktoré prináša na Slovenský trh  generálny dovozca firma GastroRex, s.r.o. . Zariadenie je ideálnym pracovným nástrojom pre nové i klasické postupy používané pri modernom spôsobe prípravy potravín.

RATIONAL SelfCooking Center

SelfCooking Center je inteligentní zařízení, které je schopno samo rozpoznat požadavky specifické zvlášť pro každý výrobek, druh a velikost zvolené potraviny.Doba vaření, teplota, jakož i ideální klima ve varném prostoru jsou individuálně propočítány a při vaření neustále přizpůsobovány. Optimalizace procesu probíhá každou sekundu.. Ať už pečení velkých kusů

Konvektomat s boilerem,nástřikem nebo jiným systémem

Konvektomat, resp. parní konvektomat je dnes zařízení, obecně považované za základ moderní profesionální kuchyně. Nechci zde popisovat výhody tohoto zařízení z pohledu polyfunkčnosti, ekonomiky nebo senzorických vlastností finálního pokrmu a ani úspory, které přináší používaní tohoto zařízení. Chci se vyjádřit k polemice, zda konvektomat s boilerem nebo s nástřikem nebo zda jiný systém, neboť toto je častý dotaz zákazníků, rozhodujících se pořídit si do gastroprovozu technologii.

HACCP, mnozí provozovatelé restaurací berou jako nutné zlo

Systém HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points – analýza nebezpečí a stanovení kritických kontrolních bodů) vznikl v druhé polovině 70-tých let v USA na objednávku NASA, která potřebovala zajistit výrobnu zdravotně nezávadných a bezpečných potravin pro kosmonauty.

Profesionální myčky nádobí v provozech společného stravování

Mytí nádobí v profesionální gastronomii vyžadující čas, prostor , personál, peníze, tedy prvky, kterých zdá se není nikdy dost. Jak rychle a kolik nádobí zvládáme v provozu restaurace, baru, jídelny umýt je často stresující, pokud nejsme kvalitně vybaveni patřičnou technologií.
Nicméně z důvodu hygienického a chci-li využívat kuchyňského inventáře opakovaně a
obnovit znuvupoužitelnost skla, příborů, nástrojů a nářadí používaného v profesionální kuchyni, musím tomuto procesu věnovat náležitou pozornost. Mytí odstraní nánosy a nečistoty a uvede nádobí do původního stavu, tak aby se dalo bezpečně znovu použít.